ESTÜ'den Haberler

ESTÜ’de HADO Spor Branşı Tanıtım Etkinliği Yapıldı

ESTÜ’de HADO Spor Branşı Tanıtım Etkinliği Yapıldı

Ülkemizde 1990'ların popüler çocuk oyunları arasında yer alan yakan top oyunu, dijital HADO oyunu ile ESTÜ’de yeniden hayat buldu. HADO sporunun tanıtımı ve yaygınlaştırılması için ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu fuaye alanında düzenlenen etkinlikler, 2 Ocak Salı günü başladı.

Türkiye E-Spor Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren HADO sporunun tanıtımı için Türkiye E-Spor Federasyonu eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler arasında HADO sporunun yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile 80 saniyelik tek set üzerinden 3’e 3 karşılıklı oynanan ve en yüksek sayıyı alan takımın kazandığı HADO sporunu deneyimleme şansı yakalayan öğrenciler, dönem sonu sınavları öncesi keyifli anlar yaşarken, HADO sporunu da yakından tanıma fırsatını yakaladı.

ESTÜ Takımlarının 2022 yılından beri katıldığı League of Legends (LOL) ve Valorant gibi E-Spor branşları arasına girmeye aday HADO sporu tanıtım etkinlikleri 3 Ocak Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar devam edecek.